Γιατί χρειάζεται να ενδυναμωθούν οι γυναίκες;

Οι στατιστικές είναι σοκαριστικές!

Είναι αμέτρητοι οι αριθμοί των γυναικών που έτυχαν εκμετάλλευσης από τον σύντροφο, από φίλους,από μέλη της οικογένειας, από συναδέλφους.

Ανάμεσα σε εκατομμύρια γυναίκες, 1 στις 3 έπεσε θύμα σωματικής ή σεξουαλικής επίθεσης, από τον σύντροφο τους ή από μη σύντροφο. 

Κατά μέσω όρο οι γυναίκες θα πάρουν το 70% του μισθού που θα πάρει ένας άντρας στην ίδια δουλειά. 

Ενώ το 63% περίπου έπεσαν θύμα “ρομαντικής απάτης”. 

Ένα μεγάλο κομμάτι του ΓΙΑΤΙ οι γυναίκες συνεχίζουν να θυματοποιούνται είναι όλα  τα ψέματα στον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσαν και κοινωνικοποιήθηκαν. 

Οι γυναίκες διδάχθηκαν, όλα τα “Θηλυκά” χαρακτηριστικά τους όπως είναι η φροντίδα, η σύνδεση, η συμπόνια, η κατανόηση, να τα δινουν μόνο στους άλλους. 

Ενώ είναι καλά να αφήνουν για τον εαυτό τους τα “αρσενικά” χαρακτηριστικά όπως το κουράγιο, η ισχυρότητα, η επίτευξη στόχων κλπ. 

Αυτό όμως δημιουργεί εσωτερικά μια ανισορροπία στη γυναίκα και την κάνει πιο τρωτή στο να την κακομεταχειρίζονται. 

Εδώ να μου επιτρέψετε να πω ότι, πρώτα η γυναίκα κακοποιεί τον εαυτό της, και έτσι επιτρέπει στους άλλους να την κακομεταχειρίζονται. 

Φανταστήτε μια γυναίκα που έμαθε να είναι πολύ φροντιστική με τους άλλους, αλλά δεν έμαθε να φροντίζει τον εαυτό της. 

Ζει μόνιμα με την δίψα να πάρει φροντίδα από κάπου… Και μόλις της γλυκομιλησει κάποιος ανοίγεται. Και κόλλα σ αυτόν. 

Πιστεύει ότι τον αγαπάει και θα κανει τα πάντα να τον έχει κοντά της. Όμως εκεινο που την συνέδεσαι μαζί του ήταν αυτό το τραύμα. Η ελλειψη την φροντιδας. Η ανάγκη κάποιος να την νοιάζεται. 

Έτσι πέφτει εύκολα θύμα “ρομαντικής απάτης”. 

Κάπως έτσι σχηματίζονται οι λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα θυματοποιείται. 

Το να είσαι “πολύ καλή” προσελκύει τους λάθος ανθρώπους και δίνει το μήνυμα ότι αυτή η γυναίκα είναι εύκολος στόχος να την χρησιμοποιήσουν, να την καταχραστούν, να την κακομεταχειριστουν, να την ελεγξουν. Επίσης αποτρέπει την γυναίκα από το να θέσει υγιή όρια, να υπερασπιστεί τον εαυτό της και την κρατά εγκλωβισμενη σε σχέσεις που είναι κακές και καταχρηστικες. 

Το να είσαι “πολύ ισχυρή” από την άλλη, σε κάνει άκαμπτη, σκληρή. Αποτρέπει τους δοτικούς ανθρώπους να είναι κοντά σου, γιατί δεν έχεις δεκτικότητα. Δεν είσαι ανοικτή να λάβεις. Και αυτό σε εγκλωβίζει σε μια κατάσταση όπου πρέπει να τα κάνεις όλα μόνη σου γιατί είσαι ισχυρή και μπορείς.. οπότε είσαι μόνιμα σε διάθεση επιβιωσης, πάλης, αγώνα. Κι αυτό πόσο πολύ σε εξαντλεί αλήθεια;

Άρα όλο αυτό είναι κακοποιητικό για τον εαυτό σου. 

Το κλειδί είναι η ισορροπία. Μόνο όταν είναι ισορροπημενες μέσα μας οι αρσενικές με τις θηλυκές μας ποιότητες, η γυναίκα βρίσκει την πραγματική της δύναμη. 

Το Awake your Feminine είναι μια σειρά με 5 βίντεο για να σε βοηθήσουν με απλά βήματα να αφυπνίσεις και να ενσωματώσεις στη ζωή σου την Θηλυκή σου Ενέργεια. 

Απέκτησε το ΔΩΡΕΑΝ εδώ 👉 (awake your Feminine link 🔗)